Advertentie

Adrien Deghelt: "Met persoonlijk record naar halve finale"

Dinsdagmorgen loopt Adrien Deghelt op de Olympische Spelen in Londen de reeksen van de 110 meter horden. Hij hoopt op een persoonlijke besttijd en een plaats in de halve finales.

"Ik ben prima in vorm, de laatste voorbereidende trainingen waren heel goed", zegt Deghelt zondag. "Nu leef ik ontspannen maar gefocust naar de wedstrijd toe."

De 27-jarige Namenaar heeft een persoonlijk record van 13.50. "Mijn doel op de Spelen is die tijd te verbeteren. Ik denk dat het ook nodig zal zijn om mij te plaatsen voor de halve finales. Het niveau van het deelnemersveld ligt heel hoog. Maar ik weet dat ik een snellere chrono in de benen heb, 13.45 kan zeker. Zonder al mijn blessureleed zou ik zelfs al in de 13.30 hebben gelopen".

Blessures vormden dan ook de rode draad doorheen de olympische voorbereiding van Deghelt. "Tussen januari en mei heb ik door een knieprobleem geen enkele hordetraining kunnen afwerken. Op een bepaald moment heb ik echt overwogen definitief de handdoek te werpen. Gelukkig vond ik net op tijd een dokter die mij met twee infiltraties, voor mij de allerlaatste optie, heeft kunnen helpen".

Begin juli liep Deghelt in Heusden de internationale limiet. De Belgische norm haalde hij echter niet, al besliste het BOIC hem in laatste instantie te delibereren. "Ergens zorgt dat misschien voor extra druk, maar ik wil mij toch vooral tegenover mijzelf bewijzen", besluit Deghelt. "Een goede race lopen is het enige doel."

(VIRGINIE LEFOUR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud