Ajax en Tottenham akkoord over Vertonghen

Ajax Amsterdam heeft een akkoord bereikt met Tottenham Hotspur over de transfer van Jan Vertonghen, staat te lezen op de website van de Nederlandse voetbaleersteklasser. Met de overstap van de Rode Duivel is een totaalbedrag van maximaal 12 miljoen euro gemoeid. De 25-jarige Vertonghen had nog een contract tot half 2013 in Amsterdam.

De verdediger/middenvelder werd de afgelopen twee seizoenen kampioen met Ajax. In 2010 veroverde hij met de Amsterdammers ook de Nederlandse Beker.

De Oost-Vlaming trok in 2003 van Germinal Beerschot naar de jeugd van Ajax. Zijn debuut in de eerste ploeg was op 23 augustus 2006 tegen Kopenhagen. Vertonghen speelde in totaal 220 officiële wedstrijden voor Ajax, en maakte daarin 28 doelpunten.

De Rode Duivel kan bij Tottenham een contract tekenen voor vier jaar met een optie op nog eens twee seizoenen. De transfer hangt al maanden in de lucht, maar leek de afgelopen weken te zullen afspringen wegens onenigheid tussen Ajax en Vertonghen over de grootte van het aandeel van het transferbedrag dat naar Vertonghen zou gaan. De speler hervatte deze week de trainingen met de Nederlandse club, maar vrijdag kwam er dan toch een doorbraak.

(MVL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud