Anderlecht heeft 10e Supercup beet na 3-2 zege tegen Lokeren

Anderlecht heeft in het eigen Vanden Stock Stadion de Supercup gewonnen. Het klopte in het traditionele duel tussen de landskampioen en de bekerwinnaar Lokeren met 3-2. Paars-wit kwam 2-0 voor, Lokeren knokte knap terug, maar een kwartier voor tijd trapte Gillet de winnende treffer tegen de touwen. Voor nieuwe coach John van den Brom is het meteen zijn eerste prijs bij de Brusselaars.

In een zoutloze eerste helft kwamen de Brusselaars in de 24e minuut op voorsprong via youngster Dennis Praet, die in de buurt van het strafschoppunt een afvallende bal knap in de linkerbenedenhoek trapte.

Amper één minuut na rust verdubbelde Dieumerci Mbokani meteen de Brusselse voorsprong. 'Dieu' kopte een voorzet van Odoi van dichtbij voorbij doelman Lazic.

Lokeren was niet aangeslagen en reageerde meteen. Amper twee minuten later buitte Ivan Leko nonchalance in de Brusselse verdediging uit en stiftte hij de 2-1 knap over Proto. De Waaslanders gingen door op hun elan en klommen tien minuten later zelfs op gelijke hoogte. Na een vlotte aanval legde de ingevallen De Ceulaer terug op Leko, die zijn tweede van de avond in doel trapte.

Anderlecht klom in de 76e minuut opnieuw op voorsprong en deed dat bijzonder mooi. Jovanovic bediende Kanu en de Braziliaan legde het leer panklaar voor de inlopende Guillaume Gillet, die in één tijd via de deklat de 3-2 binnenpoeierde.

Het bleef 3-2, al raakte Mbokani in de slotfase nog de paal. Anderlecht won zo zijn tiende Supercup, het volgt op de erelijst Racing Genk op. (NICOLAS LAMBERT)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud