Anderlecht laat spelers medisch begeleiden door Energy Lab

Landskampioen Anderlecht heeft een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met Energy Lab. De medische organisatie, onder meer ook actief bij wielerploeg Lotto-Belisol, zal de spelers van paars-wit de komende drie seizoenen fysiek testen en opvolgen, zo is vandaag bekendgemaakt.

Energy Lab zal conditietesten, lichaamssamenstellingsanalyses en krachttesten afnemen bij de spelers van de A-kern en de beloften. "De resultaten zullen telkens geanalyseerd worden in heel nauwe samenwerking met de medische en technische staf van de Brusselse club. De club kan via een ingenieus online platform (raadpleegbaar via bijvoorbeeld iPhone, iPad,...) altijd en overal over de resultaten van de spelers beschikken", klinkt het. "We streven ernaar een zo nauwkeurig mogelijk beeld te krijgen van elke speler", vullen clubarts Kris Vollon en kinesist Jochen De Coene aan. "Wanneer er zich een fysisch probleem voordoet, moet er snel

kunnen geschakeld worden. Een intense en nauwe samenwerking tussen de medische staf, onze physical coach Mario Innaurato en Energy Lab betekent voor ons een enorme meerwaarde." (DLA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud