Anderlecht werft Hondurese international Andy Najar aan

Landskampioen RSC Anderlecht heeft woensdag de Hondurese international Andy Najar vastgelegd. Dat meldt zijn huidige club, het Amerikaanse DC United, op zijn website. De 19-jarige polyvalente middenvelder tekende een contract voor drieënhalf jaar.

Najar was in januari op proef bij Anderlecht. Hij speelde 90 minuten in een vriendschappelijke wedstrijd die Anderlecht met 4-2 won tegen het Nederlandse Heracles Almelo en vorige week scoorde hij bij de reserven.

Najar komt uit de jeugdopleiding van DC United. In maart 2010 tekende hij er een profcontract. Sindsdien speelde hij 82 competitiewedstrijden. Daarin scoorde hij tien keer en gaf hij elf assists. In zijn eerste seizoen werd hij tot rookie van het jaar verkozen. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat een jeugdproduct van een club uit de MLS (Major League Soccer) een definitieve transfer naar Europa versiert. Eerder legde Najar, lid van het Hondurees olympisch team in Londen, al testen af bij Tottenham.

"In Europa spelen is altijd mijn droom geweest", verklaarde Najar. "Ik ben blij dat een grote club als Anderlecht me die kans biedt."

Manager Herman Van Holsbeeck ziet de komst van Najar als een toekomstgerichte transfer. "Najar heeft nog veel progressiemarge. Zijn speelstijl past bij ons. Afgelopen maand heeft hij de technische staf kunnen overtuigen."

Voor Anderlecht is Najar de vijfde versterking van de wintertransferperiode, na de Zweedse spits Samuel Armenteros (Heracles), de Nederlandse middenvelder Demy de Zeeuw (Spartak Moskou), de Ghanese spits Frank Acheampong (Buriram United) en verdediger en middenvelder Anthony Vanden Borre (vrij).

. (VIRGINIE LEFOUR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud