Andy Murray: "Gebruik ons prijzengeld om dopingstrijd op te voeren"

Andy Murray is bereid minder prijzengeld te verdienen als daardoor de dopingstrijd in het tennis wordt opgedreven. Dat zei de Schot tijdens een promo-event in aanloop naar het grastoernooi in Queen's.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld het wielrennen worden in het tennis weinig atleten betrapt op dopinggebruik. Dat is onder meer een gevolg van het feit dat er amper wordt getest. Zo blijkt uit cijfers van de Internationale Tennisbond (ITF) dat er in 2011 slechts 21 bloedtests werden uitgevoerd.

"Misschien moet de ATP (de organisatie van profspelers) wat van ons geld investeren om het aantal tests op te drijven", verklaarde Murray. "Als dat betekent dat wij, de spelers, daardoor wat minder zullen verdienen, is het maar zo. Want niet alleen het tennis maar alle sporten moeten met dit probleem bezig zijn."

Volgens de 25-jarige Murray kunnen er heel wat lessen worden getrokken uit de dopingzaak rond Lance Armstrong.

"Zoiets mag de sport niet meer overkomen", zegt het nummer 3 van de wereld, runner-up op de voorbije Australian Open. "Ook ik krijg de laatste dagen veel vragen of het tennis 'clean' is. Ik weet het niet. Hoe bepaal je of een sport al dan niet zuiver is? Als één speler op honderd wordt betrapt, is die sport in mijn ogen al niet meer zuiver." (PAUL CROCK)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud