Arsenal en Bayern naar kwartfinales Champions League voetbal

In de achtste finales van de Champions League voetbal heeft Arsenal dinsdag Porto moeiteloos opzijgezet. Met een 5-0 zege maakte het de 2-1 nederlaag uit de heenwedstrijd ruim goed. Ook Bayern München plaatste zich voor de kwartfinales. Het verloor bij Fiorentina met 3-2, maar had de heenwedstrijd met 2-1 gewonnen.

In Londen kom de match kon niet beter beginnen voor Arsenal. Na 9 minuten stuurde Nasri met een splijtende pass Arshavin op doel af. Doelman Helton kon de bal niet klemmen en Bendtner werkte koel af. Na een slechte pass vanuit de Porto verdediging kwam de bal in de 25e minuut opnieuw bij de Deen terecht. Die kon niet missen en maakte er 2-0 van. Na de rust verdubbelden Nasri en Eboué de voorsprong. In de slotminuut scoorde Bendtner van op de penaltystip zijn derde van de avond.

Na de nederlaag in München was voor Fiorentina winnen de enige optie. In de 28e minuut was Juan Vargas goed gevolgd na een schot van Marchionni: 1-0. Na de rust kon Jovetic na een hakje van Gilardino vrij binnenschieten en zo de score verdubbelen. In de 60e minuut bracht Van Bommel Bayern met een laag schot weer in de match. In de zes dolle minuten die volgden scoorde elke ploeg nog één keer. Jovetic met zijn tweede voor Fiorentina, en Robben met een hard afstandsschot.

De loting voor de kwartfinales vindt op 19 maart in het Zwitserse Nyon plaats. (MAG)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud