Astana ontslaat Vladimir Gusev

Astana heeft vrijdag de Russische renner Vladimir Gusev aan de deur gezet. Dat meldt het Kazachse team met Luxemburgse licentie. De 26-jarige Gusev vertoonde bij interne antidopingcontroles buiten competitie afwijkende waarden.

"Dit betekent niet dat Gusev verboden producten zou gebruikt hebben, " verklaart teammanager Johan Bruyneel. "Maar Gusevs resultaten overschrijden wel de normale parameters, die opgesteld werden door antidopingexpert dokter Rasmus Damsgaard. In de contracten van onze renners is duidelijk gestipuleerd dat een overschrijding van de normale waarden meteen tot ontslag kan leiden. Het is voor elke teammanager onmogelijk te weten wat zijn renners achter gesloten deuren uitspoken. Maar we benadrukken dat er bij Astana een nultolerantie is wat doping betreft. Dit bewijst dat dokter Damsgaards systeem werkt en dat we ons voor honderd procent inzetten voor een zuivere wielersport."

De renners van Astana moeten regelmatig bloed- en urinestalen leveren. Ook het Deense CSC gebruikt het antidopingsysteem van Damsgaard.

Vladimir Gusev volgde Bruyneel dit jaar van Discovery Channel naar Astana. Vorig jaar won hij de Ronde van België en finishte hij als vijfde in de Ronde van Vlaanderen. Dit seizoen werd hij voor de vierde keer nationaal kampioen tijdrijden. . (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud