Atletiek - WK indoor: Geen finale voor Eline Berings op 60m horden

Eline Berings heeft zich zaterdag op het WK indoor atletiek in het Qatarese Doha net niet kunnen plaatsen voor de finale van de 60 meter horden bij de vrouwen.

De 23-jarige Oost-Vlaamse, regerend Europees indoorkampioene en Belgisch recordhoudster (7.92), strandde in de halve finales op de vijfde plaats. Enkel de eerste vier van elke reeks stootten door naar de finale van zondag.

Berings, die in de reeksen nog de derde snelste tijd (8.00) had neergezet, was zaterdag iets minder snel weg dan in de reeksen en liet 8:05 optekenen. Ze kwam amper één honderdste te kort om alsnog een finaleticket te bemachtigen. Haar halve finale werd in 7.94 gewonnen door de Canadese Perdita Felicien, die de Cubaanse Anay Tejeda (7.95), de Jamaicaanse Lacena Golding-Clarke (8.01) en de Amerikaanse LoLo Jones (8:04) voorbleef.

De snelste tijd in de halve finales kwam op naam van de Canadese Priscilla Lopes-Schliep, op de Olympische Spelen van Peking nog goed voor brons op de 100m horden. In de eerste halve finale liep zij 7.91.

(SPJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud