Advertentie

Australian Open - Jelena Dokic naar kwartfinales

Jelena Dokic (WTA 187) blijft de tenniswereld verbazen. De Australische kon zich zondag als wildcardspeelster plaatsen voor de kwartfinales van de Australian Open, het eerste Grand Slam-toernooi van het seizoen. De 25-jarige Dokic toonde zich in de 8e finales in drie sets te sterk voor de Russin Alisa Kleybanova (WTA 31): 7-5, 5-7 en 8-6. De wedstrijd nam meer dan 3 uur in beslag.

In de kwartfinales wacht Dokic een duel met een andere Russin, Dinara Safina (WTA 3). Zij had eveneens drie sets nodig tegen de Française Alizé Cornet (WTA 16): 6-2, 2-6 en 7-5.

Het is al van Roland Garros 2002 geleden dat Dokic zich nog eens kon plaatsen voor de kwartfinales van een Grand Slam-toernooi. De in Servië geboren speelster stond in 2000 in de halve finales op Wimbledon en bereikte twee jaar later de vierde plaats op de wereldranglijst. Door problemen met haar dominante vader Damir zakte ze in 2006 weg naar de 621e plaats. In 2007 leek Dokic van de aardbodem verdwenen. Ze kampte met een zware depressie en sleurde heel wat overgewicht mee, maar nadat ze brak met haar vader begon ze gestaag weer aan de opgang. Met succes. Het lijkt er op dat Dokic weer helemaal de oude is. (VDD)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud