Australian Open - Justine Henin verliest in de finale van Serena Williams

Justine Henin heeft zaterdag in de finale van de Australian Open in drie sets verloren van de Amerikaanse Serena Williams, 's werelds nummer 1, die zichzelf opvolgt op de erelijst. De setstanden waren 6-4, 3-6 en 6-2, en de wedstrijd duurde

Het was de 14e ontmoeting tussen Henin en Williams, de eerste in een finale van een grandslamtoernooi, en Williams leidt nu met 8-6.

Voor de 28-jarige Williams is het de 12e eindzege in een grandslamtoernooi, waarmee ze naast haar landgenote Billie Jean King komt. Enkel Margaret Smith Court (24 titels, waarvan 11 op de Australian Open), Steffi Graf (22), Helen Wills Moody (19) en Martina Navratilova en Chris Evert (18) gaan haar nog vooraf. Het is ook de 5e op de Australian Open, waarmee ze Margaret Court, Evonne Goolagong Cawley, Steffi Graf en Monica Seles achter zich laat. Williams gaat bovendien met twee titels naar huis, want vrijdag won ze met haar zus Venus ook al het dubbelspel bij de vrouwen.

Henin blijft voorlopig hangen op 7 grandslamtitels. De Luikse maakte begin deze maand haar comeback nadat ze eind mei 2008 afscheid nam van het proftennis. In Brisbane verloor ze begin januari in de finale van Kim Clijsters, en nu dus ook in de finale tegen Williams. Ze treedt door het verlies net niet in de voetsporen van Kim Clijsters, die vorig jaar in het eerste grandslamtoernooi na haar comeback meteen de eindzege pakte in de US Open.

(EYI)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud