Australian Open: Serena Williams voorkomt Russisch onderonsje

De Russin Elena Dementieva (WTA 4) en de Amerikaanse Serena Williams (WTA 2) hebben zich woensdag op de Australian Open in Melbourne geplaatst voor de halve finales bij de vrouwen. Dinsdag verzekerden de Russinnen Dinara Safina (WTA 3) en Vera Zvonareva (WTA 7) zich al van een plaats bij de laatste vier.

Dementieva haalde het met 6-2 en 6-2 van de Spaanse Carla Suarez Navarro (WTA 46), die eerder in het toernooi nog verantwoordelijk was voor de uitschakeling van de Amerikaanse Venus Williams (WTA 6). Het was al de vijftiende opeenvolgende zege voor Dementieva, die dit jaar al de toernooien van Auckland en Sydney op haar naam schreef. De Russin is dit seizoen overigens nog ongeslagen.

In de halve finale neemt ze het op tegen Serena Williams. De Amerikaanse ontdeed zich in drie sets van de Russin Svetlana Kuznetsova (WTA 8) (5-7, 7-5 en 6-1) en voorkomt zo een volledig Russische halve finale. Nochtans was de Russin dicht bij de zege. In de tweede set stond ze 5-3 voor, maar Williams sleepte alsnog een derde set uit de brand en won die makkelijk. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud