Bart Aernouts wint halve Ironman van Antwerpen voor de derde keer, Luc Van Lierde 9de

Bart Aernouts heeft opnieuw de Ironman 70.3 van Antwerpen op zijn naam geschreven. De 28-jarige triatleet van het Uplace-team haalde het na 1,9km zwemmen, 90km fietsen en 21km lopen voor ploegmaat Bert Jammaer en de Rus Stanislas Krylov. De wedstrijd was ook de comeback van Luc Van Lierde: de West-Vlaming werd negende op bijna elf minuten van de winnaar.

Aernouts kwam met zes anderen uit het water, op een halve minuut van een leiderstrio met daarbij Luc Van Lierde. Tijdens het fietsen werden de posities dooreengeschud: Jammaer en Krylov kwamen op kop, en in de slotfase dichtte Aernouts nog het gaatje op de twee leiders.

Aernouts, titelverdediger en ook in 2010 de winnaar, nam in het lopen vrijwel meteen afstand en won in 3u44:51. Hij had een voorsprong van bijna vier minuten op Jammaer, Krylov werd derde op bijna 7 minuten. Van Lierde werd uiteindelijk negende op een halve minuut van nummer acht Bruno Clerbout, goed voor vier Belgen in de top tien.

Bij de vrouwen was Nicola Spirig oppermachtig. De Zwitserse finishte na 4u10:47 en had bijna 13 minuten voorsprong op de Britse Susie Hignett. Spirig volgt op de erelijst Sofie Goos op. Dit jaar stonden er geen Belgische triatletes aan de start bij de elite. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud