Advertentie

Belgische achtervolgers pakken brons op EK baanwielrennen voor beloften

Op het Europees kampioenschap baanwielrennen in het Portugese Anadia hebben de Belgische beloften woensdag brons gepakt in de ploegenachtervolging. In het duel om de derde plaats versloegen Moreno De Pauw, Joris Cornet, Gijs Van Hoecke en Jasper De Buyst Tsjechië.

De Tsjechen namen de beste start en liepen 7/10 van een seconde uit. In de tweede kilometer dichtten de Belgen de kloof, om even later de leiding over te nemen. De Tsjechen gaven zich echter niet zomaar gewonnen en het Belgische viertal moest tot de streep voluit gaan. Het won in 4:08.612, de Tsjechische klok stopte na 4:08.800.

In de strijd om de Europese titel stond geen maat op de Russen, die hun Zwitserse tegenstanders in de slotkilometer inhaalden.

Voor België is het de tweede medaille op dit EK. Dinsdag deden de meisjes beloften Jolien D'Hoore, Sarah Inghelbrecht en Gilke Croket in de ploegenachtervolging met zilver nog beter dan hun mannelijke collega's.

Op de Olympische Spelen rijden Gijs Van Hoecke en Jolien D'Hoore het omnium. België brengt in Londen ook een team in de ploegenachtervolging voor mannen aan de start.

. (DCM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud