Advertentie

Boksen - Sugar Jackson wint op punten van Argentijn Carlos Baldomir

De 27-jarige weltergewicht Sugar Jackson heeft zaterdagavond voor 5.500 toeschouwers in de Lotto Arena in Antwerpen op punten gewonnen van de Argentijn Carlos Baldomir, in 2006 nog wereldkampioen. Het verschil was klein: 114-112, 113-113, 114-113.

Het was Sugar Jackson die al in de openingsronde het initiatief naar zich toetrok met enkele fikse uithalen naar zijn tien jaar oudere opponent. Dat deed de Belg met Ghanese roots ook in de tweede ronde. In de derde ronde liep de Argentijn een diepe wonde op aan de linkerwenkbrauw, maar hij kon de kamp toch voortzetten. Tijdens de zesde ronde kreeg Baldomir enkele rake rechtse slagen te verwerken. Een officiële waarschuwing van de scheidsrechter kostte Jackson een punt in ronde zeven. De kamp bleef aantrekkelijk, met een licht voordeel voor de thuisbokser. In de tiende ronde ging Jackson even tegen het canvas, zij het dan wel na een uitschuivertje. Het incasseringsvermogen van Carlos Baldomir werd in de elfde ronde meermaals op de proef genomen, maar de Argentijn bleef zonder verkrimpen rechtop staan.

Met deze zege bezorgde Jackson zich een plaatsje in een kwartfinale om de wereldtitel, een zogenaamde 'eliminator fight'. (DCM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud