Capello voorgesteld als Engels bondscoach

De Italiaan Fabio Capello is maandag officieel voorgesteld als bondscoach van de Engelse nationale voetbalploeg. De 61-jarige Capello volgt Steve McLaren op, die ontslagen werd nadat Engeland zich niet voor het EK 2008 wist te plaatsen.

Capello, die een contract voor vier en een half jaar tekende, begint op 7 januari als bondscoach. Op de persconferentie van maandag antwoordde hij via een tolk. "Ik ben ervan overtuigd dat Engeland een uitstekend team is, dat de top kan bereiken. Ik wilde deze job al lang, en ik besef dat er heel wat verwacht wordt van mij", stelde Capello, die nog geen Engels kan.

"Eerst ga ik de spelers en de trainers van de Premier League ontmoeten", zei de Italiaanse succescoach, die beloofde dat hij Engels zal leren en hoopt dat hij van meet af aan Engels kan praten met zijn spelers.

De Italiaan had al een schitterende spelerscarrière achter de rug met 32 selecties voor het nationale elftal, voor hij trainer werd. Als coach won hij titels met alle clubs waar hij werkte. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud