Champions League voetbal - Lyon en Fenerbahçe naar 8e finales

Het Franse Lyon en het Turkse Fenerbahçe hebben zich woensdag als laatste clubs kunnen plaatsen voor de 8e finales van de Champions League. Lyon won op de zesde en laatste speeldag in groep E met 0-3 van het Schotse Glasgow Rangers, dat derde eindigt in de groep en dus na de winterstop uitkomt in de 16e finales van de UEFA Cup. In de andere wedstrijd haalde FC Barcelona, dat al zeker was van de kwalificatie, het met 3-1 van het Duitse Stuttgart.

Fenerbahçe won in groep G met 3-1 van het Russische CSKA Moskou. Het Nederlandse PSV, met Rode Duivel Timmy Simons in de basis, verloor in dezelfde groep met 0-1 van Inter Milan en eindigt zo op de derde plaats. PSV, dat na 28 minuten verder moest met 10 man na de rode kaart van Edison Mendez, speelt na de winterstop de 16e finales UEFA Cup.

In de groep F en H waren de prijzen al verdeeld. Groepswinnaar Manchester United speelde in groep F 1-1 gelijk tegen AS Roma, dat eveneens al zeker was van een plaatsje in de 8e finales. Sporting Lissabon, dat naar de UEFA Cup moet, won met 3-0 van het Oekraïnse Dynamo Kiev. In groep H won groepswinnaar FC Sevilla met 0-3 van Slavia Praag en haalde nummer 2 Arsenal het met 2-1 van het Roemeense Steau Boekarest. Praag gaat naar de UEFA Cup. (VDD)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud