Advertentie

Citadel van Namen opener van GVA Trofee veldrijden

De GVA Trofee veldrijden past zijn kalender 2009-2010 aan. De stad Namen en de befaamde Citadel worden het decor van de opener van de GVA Trofee: de "Cyclocross de Namur Citadelle". Dat meldt Golazo Sports, organisator van de veldrit in Namen.

Op zaterdag 10 oktober zullen 's werelds beste veldrijders op een heroïsch parcours vechten om de eerste GVA-punten. Het parcours, op de flanken van de Citadel, zal ontworpen worden door niemand minder dan vijfvoudig wereldkampioen Roland Liboton.

"We hebben aan Roland de opdracht gegeven om er een veldrit van te maken met een hoog 'Rillaar-gehalte'. Er zal stevig moeten geklommen worden in Namen. Het betere klimwerk is een facet van het veldrijden dat de laatste jaren te weinig aan bod komt. Enkel organisaties als de Koppenbergcross, Gavere en Overijse bieden nog klimspektakel", vindt Christophe Impens van Golazo Sports.

De organisatie in Namen heeft ook een andere reden. Vanuit de Belgische federatie en vanuit de UCI is er al langer vraag naar overschrijding van de Vlaamse grenzen. Met Namen wordt gekozen voor de hoofdstad van Wallonië en voor een mytische locatie op de Citadel.

De Cyclocross de Namur Citadelle zal rechtstreeks worden uitgezonden door Sporza én RTBf. RTBf zal zelfs een sensibiliseringscampagne rond het thema cyclocross lanceren. Zo moet het Waalse publiek warm gemaakt worden voor deze mooie wintersport.

Kalender GvA Trofee 2009-2010:

10/10/'09: Cyclocross Namur Citadelle

31/10/'09: Koppenbergcross Oudenaarde

21/11/'09: GP Hasselt

12/12/'09: GP Rouwmoer Essen

29/12/'09: Azencross Loenhout

01/01/'10: GP Sven Nys Baal

06/02/'10: Krawatencross Lille

21/02/'10: Sluitingsprijs Oostmalle

(SPJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud