Clijsters stoot door naar achtste finales Wimbledon na opgave Zvonareva

Kim Clijsters (WTA 47) heeft zich vrijdag geplaatst voor de achtste finales op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen.

Clijsters haalde het in de derde ronde op de All England Club van het Russische twaalfde reekshoofd Vera Zvonareva (WTA 12), nadat de Russin in de tweede set bij een 6-3, 4-3 stand in het voordeel van Clijsters moest opgeven door een blessure. Het was al hun elfde onderlinge confrontatie op het WTA-circuit, Clijsters won er daar liefst acht van.

In de eerste set liep Clijsters vlot uit tot 3-0, maar concentratieverlies zorgde er voor dat Zvonareva kon terugkomen tot 3-2. Daarna was het liedje uit voor de Russin. De 29-jarige Limburgse ging vlot door de opslag van Zvonareva en haalde het met 6-3.

De tweede set verliep gelijk opgaand, bij een 1-2 stand vroeg Zvonareva echter een medische time-out aan. De Russin kwam nog even terug, maar gaf er bij een 4-3 stand in het voordeel van Clijsters definitief de brui aan.

In de achtste finales neemt Clijsters het op tegen het Duitse achtste reekshoofd Angelique Kerber (WTA 8). Die haalde het in de derde ronde in twee sets (6-2 en 6-3) van het Amerikaanse 28e reekshoofd Christina McHale (WTA 32). Clijsters en Kerber stonden nog nooit tegenover elkaar op het WTA-circuit.

Ook Yanina Wickmayer (WTA 36) is nog van de partij op het heilige Londense gras. Wickmayer neemt het in de derde ronde op tegen de Oostenrijkse Tamira Paszek (WTA 37). (LEK)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud