Club Brugge in beroep tegen schorsing Blondel

Club Brugge heeft beslist om in beroep te gaan tegen de vijf wedstrijden schorsing en de boete van 400 euro die de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag oplegde aan Jonathan Blondel, wegens natrappen tijdens een duel met Thomas Buffel (Racing Genk) op de tiende speeldag in de Pro League.

"We stellen ons vragen bij de lijn die de Geschillencommissie hanteert bij haar beslissingen", klonk het bij algemeen manager Vincent Mannaert. "Wanneer we een gelijkaardig incident bekijken, het geval-Mbokani, merken we dat er verschillende maten en gewichten gehanteerd worden. Zo was er bij het geval-Blondel duidelijk sprake van een voorafgaande fout van de andere betrokken speler. Dat de straf van Blondel dan zwaarder is dan die van Mbokani stemt tot nadenken. We hebben dan ook besloten om in beroep te gaan tegen deze uitspraak."

Club Brugge-verdediger Michael Almebäck kwam er met één speeldag schorsing van af voor zijn uitsluiting in de competitiewedstrijd van afgelopen weekend op bezoek bij Oud-Heverlee Leuven (4-1). De Zweed moest toen na 77 minuten naar de kant na een strafschopovertreding op topschutter Ibou Sawaneh. De schorsing gaat dit weekend meteen in. Club Brugge tekent geen beroep aan tegen deze uitspraak. (ERIC LALMAND)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud