Dakar 2013 - De Rooy, Colsoul en Rodewald opnieuw leiders bij de vrachtwagens

Gerard De Rooy, Tom Colsoul en Darek Rodewald (Iveco) zijn opnieuw leider in de Dakar voor vrachtwagens. In de vijfde etappe werd het Nederlands-Belgische trio woensdag derde.

Leider Ales Loprais, bijgestaand door de Belgische co-rijder Serge Bruynkens, had de rit woensdagavond nog niet beëindigd en is zijn leidersplaats na één dag sowieso opnieuw kwijt aan Colsoul en zijn teammaten.

"De eerste 120 kilometer hebben we constant in het stof gereden van Loprais", vertelde Colsoul. "Bij momenten reden we bumper aan bumper en was het echt gevaarlijk, maar Loprais wou van geen wijken weten. Na 120 kilometer zijn we de Tsjech dan toch voorbij kunnen gaan. We zijn opnieuw leider en dat is toch wel belangrijk. Donderdag wacht ons een rit van 438 kilometer, weliswaar opgesplitst in twee stukken, waarvan 100 kilometer geneutraliseerd en niet tegen de tijd. De komende dagen worden op mooie pistes gereden en komen we op mijn terrein, navigeren kan je dan vergelijken met gewone rally's. We moeten de komende dagen een strak tempo aanhouden en aan de leiding proberen te blijven. De rally wordt beslist in de tweede week met de doortocht door de Atacama woestijn en de rit naar en van Copiapo."

. (WILLY WEYENS)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud