David Goffin en Viktor Troicki openen Davis Cup-duel België-Servië

David Goffin (ATP 50) en Viktor Troicki (ATP 39) spelen vrijdag (14u) in de Spiroudôme in Charleroi het eerste duel in de Davis Cup-ontmoeting tussen België en Servië in de eerste ronde van de Wereldgroep. Dat blijkt uit de loting van donderdag. Het tweede enkelspel van vrijdag gaat tussen Olivier Rochus (ATP 127) en 's werelds nummer één Novak Djokovic.

Zaterdag spelen Steve Darcis en Ruben Bemelmans het dubbelspel tegen specialist Nenad Zimonjic en Troicki. Zondag ontmoet Goffin Djokovic en treft Rochus Troicki. Beide coaches kunnen wel nog wijzigingen aanbrengen in de opstellingen.

Wie drie duels wint, stoot door naar de kwartfinales. Daarin wacht van 5 tot 7 april de winnaar van de confrontatie tussen de Verenigde Staten en Brazilië. De verliezer van België-Servië speelt een barrageduel voor het behoud in de Wereldgroep (13-15 september).

België verzekerde zich in september van een plaats in de Wereldgroep door in de barrages in Brussel Zweden met 5-0 te kloppen. Servië, in 2010 nog winnaar van de Davis Cup, verloor in de editie van 2012 in de kwartfinales van de latere winnaar Tsjechië.

(VIRGINIE LEFOUR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud