Davis Cup - België-Servië - David Goffin: "Ik heb mijn werk gedaan"

David Goffin (ATP 50) nam zondag de eerste overwinning voor België voor zijn rekening in het met 2-3 verloren Davis Cup-duel tegen Servië. De Belg won tegen Boris Pashanski (ATP 174) met 6-4, 2-6 en 6-2 in de Spiroudôme van Charleroi.

"Het was geen makkelijke wedstrijd. Het is niet evident om te spelen met een 0-3 achterstand in je hoofd, maar ik heb mijn werk gedaan. We wilden de twee enkelspelen winnen vandaag. Ik begon sterk, maar de tweede set was minder. Met agressiever spel kon ik de derde set binnenhalen", zei Goffin.

De Belgische nummer één zou normaal gezien tegen Novak Djokovic spelen, maar die vertrok terug naar Servië nadat de kwalificatie voor zijn land zaterdag al veilig was gesteld. "Ik had graag tegen Djokovic gespeeld, dat zou een hele ervaring geweest zijn. In zo'n wedstrijden leer je veel. Ik had me kunnen meten met de nummer één van de wereld. Spijtig", vervolgde Goffin.

Steve Darcis en Ruben Bemelmans vertrekken deze week naar het tennistornooi van Montpellier, maar David Goffin neemt even rust. "Ik ben altijd leeg na zo'n Davis Cup-weekend. Daarom verkies ik wat rust te nemen en niet deel te nemen in Montpellier."

(VIRGINIE LEFOUR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud