Djokovic sluit seizoen af op derde plaats in wereldranglijst

De Serviër Novak Djokovic sluit het tennisseizoen af op de derde plaats van de wereldranglijst. De kersverse wereldkampioen heeft nog amper tien puntjes achterstand op de Zwitser Roger Federer. De Spanjaard Rafael Nadal, de grote afwezige op de Masters Cup in Shanghai, blijft eerste met een ruime voorsprong van 1.370 punten op zijn dichtste achtervolger.

De twee Fransen in de top 10, Jo-Wilfried Tsonga en Gilles Simon, stijgen respectievelijk één en twee plaatsen. Tsonga beëindigt het jaar als de nummer zes van de wereld; Simon is zevende. De Amerikaan Andy Roddick zakt van de 6de naar de 8ste plaats; de Argentijn Juan Martin del Potro is 9de (-1).

Bij de Belgen moet Steve Darcis in extremis nog 10 plaatsen inleveren. Hij is nu 61ste. De twee andere Belgen in de top 100, Christophe Rochus (69ste) en Kristof Vliegen (89ste), stijgen allebei twee plaatsjes.

Rafael Nadal is met 6.773.773 dollar aan prijzengeld de succesvolste speler van het seizoen 2008. Eerste Belg op de lijst is opnieuw Steve Darcis, op de 53ste plaats. Hij verdiende in 2008 de niet onaardige som van 534.042 dollar. (SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud