Advertentie
Advertentie

Doping - Erik Wijmeersch beschuldigt dokter Theo Lebon

Ex-spurter Erik Wijmeersch haalt in zijn boek "De puntjes op de ij" zwaar uit naar dokter Theo Lebon uit Meerhout. Hij beschuldigt de arts er onverbloemd van dat hij hem van 1998 tot 2001 groeihormoon toediende en aan andere verboden middelen hielp. Dat schrijven de kranten Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg, die het boek vrijdag al konden inkijken. Vandaag/zaterdag ligt het in de boekhandel.

Wijmeersch bracht twee weken geleden bij zijn afscheid ook al dokter Renno Roelandt, de vicevoorzitter van het BOIC, in opspraak. De Europese indoorkampioen van 1996 op de 200 meter vertelde toen ook dat er een boek zat aan te komen, waarin hij nog andere wantoestanden zou aanklagen. "Zij die weten dat ik over hen bewijzen heb, zullen nu zeker schrik hebben. En zij die denken dat ze veilig zitten, zouden beter schrik krijgen", klonk het toen.

In zijn biografie herhaalt Wijmeersch zijn beschuldigingen aan het adres van Roelandt, die hem dopinggebruik zou hebben aangeraden, maar het is vooral de uithaal naar dokter Lebon die in het oog springt. "Theo Lebon is waarschijnlijk de medische vader van de grootste Belgische sportsuccessen van de laatste vijftien", vertelt Wijmeersch, die wel geen namen van andere atleten noemt. "Dit boek is mijn verhaal. Wat anderen uitspoken, heeft daar niets mee te maken. Ik heb het alleen over iets dat ik kan bewijzen. Er zijn al genoeg atleten die moeten leven met verdachtmakingen over doping. Maar ik weet wel dat ik in de jaren dat ik pakte met Belgische delegaties heb deelgenomen aan grote kampioenschappen, zoals EK's of WK's, waarbij de helft van de Belgische delegatie gedopeerd was. Ik kan dat alleen niet bewijzen", aldus Wijmeersch in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. (VDD)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud