Dubbelslag voor Clément Desalle in GP van Zweden

Clément Desalle (Suzuki) heeft in het Zweedse Uddevalla de Grote Prijs van Zweden in de MX1-klasse op zijn naam geschreven, dat is de negende WK-manche van het seizoen. Door de opgave van de Italiaanse regerende wereldkampioen Antonio Cairoli (KTM) is Desalle na zijn tweede zege van het seizoen meteen ook de nieuwe WK-leider.

Desalle was in beide reeksen de beste op het modderige parcours. De Fransman Christophe Pourcel (Kawasaki) en Kevin Strijbos (KTM) vervolledigden het podium in Uddevalla.

Desalle wachtte in de eerste reeks geduldig tot leider Christophe Pourcel in de fout ging om de overwinning te pakken. In de tweede reeks kregen we een gelijkaardig scenario waarbij Desalle na een vijftal ronden de leiding overnam om de race dan verder te controleren. Kevin Strijbos mocht mee het podium op na een vijfde plaats in de eerste reeks en een derde plaats in de tweede reeks.

Wereldkampioen Antonio Cairoli kende een totale pechdag in Zweden. Cairoli kreeg in de eerste reeks af te rekenen met een steen die het achterwiel blokkeerde en moest opgeven. In de tweede reeks kwam de Italiaan vast te zitten in de modder en kon hij zijn motor niet meer loskrijgen. Cairoli kon dus geen WK-punten sprokkelen in Zweden, waardoor Desalle de leiding in de WK-stand overneemt van de Italiaan. Desalle heeft nu drie punten meer dan Cairoli, Pourcel is derde met twaalf punten minder dan de leider.

De volgende Grote Prijs staat op 15 juli in het Letse Kegums op het programma. (KAV)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud