Advertentie
Advertentie

Duitse Bundesliga: Wolfsburg neemt optie op titel

Wolfsburg heeft zaterdag op de 33e speeldag in de Duitse Bundesliga een belangrijke stap richting titel gezet. De club van autoconstructeur Volkswagen boekte een riante 0-5 overwinning op het veld van Hannover 96, terwijl naaste concurrent Bayern München niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel op het veld van seizoensrevelatie Hoffenheim.

Wolfsburg heeft nu twee punten voorsprong op uittredend kampioen Bayern München en VfB Stuttgart, de landskampioen van 2007. Bovendien heeft Wolfsburg ook een veel beter doelsaldo dan de concurrentie, zodat de club theoretisch genoeg heeft aan een gelijkspel op de 34e en laatste speeldag tegen Werder Bremen, dat zich krasselend naar het competitie-einde sleept en zich meer zorgen lijkt te maken om de nakende finale van de UEFA Cup tegen het Oekraïnse Shakhtar Donetsk.

Het lijkt echter weinig waarschijnlijk dat trainer Felix Magath gaat beginnen rekenen voor deze laatste thuiswedstrijd. Met 15 overwinningen en één gelijkspel hebben de Wolven een ijzersterke thuisreputatie. Verwacht wordt dan ook dat zij thuis van hun eigen kracht zullen uitgaan en niet gaan speculeren op een gelijkspel. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud