Duitsland: ref geschorst en spelers verhoord in omkoopzaak

Zowat vijf jaar na het schandaal rond Robert Hoyzer zit de Duitse voetbalbond (DFB) verveeld met een nieuwe omkoopzaak rond een scheidsrechter. De bond schorste dinsdag Cetin Sevinc, een scheidsrechter die als assistent actief was in tweede klasse. Hij wordt verdacht van wedstrijdmanipulatie.

"Natuurlijk geldt voor Sevinc het vermoeden van onschuld, maar zolang het onderzoek naar zijn persoon loopt, komt hij niet in actie", verklaarde vicevoorzitter van de DFB Rainer Koch.

Daarnaast maakte de bond bekend dat in het kader van het onderzoek naar gokpraktijken en wedstrijdmanipulatie de eerste spelers verhoord werden. "Wegens het lopende onderzoek" wil men geen namen bekendmaken.

Volgens DFB-voorzitter Theo Zwanziger "ligt er nieuw bewijs voor" dat Sevinc in nauwe schoentjes brengt. "Als de manipulatie bewezen kan worden, betekent dat het einde van zijn carrière als scheidsrechter", aldus Zwanziger in de krant Bild. Sevinc zelf schreeuwt in diezelfde krant zijn onschuld uit. "Complete onzin! Ik heb mezelf niets te verwijten en verberg niets."

. (BEH)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud