EK 2012 - Bookmaker belooft onderbroekboete Bendtner te betalen

De Ierse bookmaker Paddy Power heeft aangeboden de boete van 100.000 euro te betalen die de Deen Nicklas Bendtner door de UEFA werd opgelegd omdat hij op Euro 2012 in Polen en Oekraïne reclame maakte voor het bedrijf. "Wij gaan die krankzinnige straf voor onze rekening nemen", twitterde de bookmaker dinsdag.

De 24-jarige Bendtner moet de 100.000 euro ophoesten voor het reclameopschrift op zijn onderbroek dat hij woensdag 13 juni toonde tijdens Denemarken-Portugal (2-3). In die partij nam de spits van Sunderland beide Deense doelpunten voor zijn rekening. Na zijn tweede treffer trok hij zijn shirt omhoog, waardoor een deel van zijn boxershort zichtbaar werd. Daarop stond de naam van een Ierse bookmaker gedrukt en dat druist in tegen de reclameregels van de Europese voetbalfederatie. Bendtner verklaarde dat hij de short gekregen had van een kennis, die voor Paddy Power werkt.

Bendtner kreeg ook een schorsing en mist daardoor de WK-kwalificatiewedstrijd op 8 september tegen Tsjechië. De Deen gaat in beroep tegen zijn sanctie.

. (ANNE-CHRISTINE POUJOULAT)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud