EK 2012 - Franse bond bevestigt vertrek Laurent Blanc

De Franse Voetbalbond (FFF) heeft bevestigd dat Laurent Blanc zijn eind juni aflopende contract als bondscoach van de Franse nationale ploeg niet wenst te verlengen.

"Laurent Blanc heeft zaterdag contact opgenomen met bondsvoorzitter Noël Le Graët om hem te melden dat hij zijn contract niet wenst te verlengen. De bondsvoorzitter wenst Blanc dan ook te bedanken voor al het werk dat hij sinds augustus 2010 geleverd heeft aan het hoofd van de nationale ploeg. Dinsdag staat er een vergadering van het Uitvoerend Comité op het programma. Pas daarna zal de bond meer uitleg geven", luidde de mededeling van de FFF.

Blanc ging donderdagochtend met Le Graët rond de tafel zitten om de gesprekken over een eventuele contractverlenging aan te vatten. Hij had een voorstel voor een nieuw contract voor twee jaar op zak, maar dan moest hij wel zijn technische staf afslanken. Blanc kreeg 48 uur bedenktijd, maar besloot dus uiteindelijk niet op het voorstel in te gaan.

Laurent Blanc wilde voor de start van het toernooi al een contractverlenging, Le Graët eiste eerst een kwartfinaleplaats op het EK vooraleer er over een eventuele contractverlenging gepraat kon worden.

Les Bleus haalden op het EK voetbal de kwartfinales, maar daarin bleek Spanje met 2-0 te sterk. Op zich realiseerde Blanc dus de doelstelling, maar heel wat extrasportieve zaken kwamen aan het licht. Zo waren er tijdens het toernooi heel wat strubbelingen in de Franse selectie, terwijl sterspeler Samir Nasri het aan de stok kreeg met enkele journalisten. (KAV)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud