EK 2012 - Oleg Blokhine: "Wat kan ik tegen vijf scheidsrechters beginnen?"

De Oekraïnse bondscoach was na de 1-0 nederlaag tegen Engeland niet over de arbitrage te spreken. "We zijn bestolen! Een geldig doelpunt wordt zomaar afgekeurd. De Engelsen hebben gewoon geluk gehad" sprak Oleg Blokhine.

Een schot van Marko Devic werd in de 62e minuut door John Terry achter de doellijn weggehaald. De doellijnrechter had de bal echter niet in doel gezien en het doelpunt werd afgekeurd.

"Wat kan ik tegen vijf scheidsrechters beginnen?", vroeg Blokhine zich af. "Die bal was een halve meter in doel. Er zijn vijf scheidsrechters, maar die zien dat niet. Wat lopen ze daar dan te doen?" Het was niet de enige fout die Blokhine gezien had. "Terry en Carroll delen een elleboogstoot uit, maar krijgen geen geel. Het was ons dagje niet."

Ook de Engelse coach Roy Hodgson had een geldig doelpunt gezien. "We hebben wat geluk gehad", gaf hij toe. "Missen is menselijk. Die man beschikt niet over vertraagde beelden en dan is een fout snel gemaakt. In het verleden werden we zelf al benadeeld op die manier. Nu profiteren we er eens van. Het zijn gewoon dingen die gebeuren."

. (DCM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud