Advertentie

EK atletiek - Anne Zagré naar finale 100m horden, pech voor Eline Berings

Anne Zagré heeft zich geplaatst voor de finale van de 100 meter horden op het EK atletiek. De Belgische kampioene werd derde in haar halve finale in Helsinki, en kwalificeerde zich zo rechtstreeks. Eline Berings kwam amper 2 honderdste te kort voor een finaleplaats, en had dat vooral te 'danken' aan de felle tegenwind in de eerste halve finale.

De top drie van de twee halve finales plus de twee snelste verliezende tijden plaatsten zich voor de finale die later zaterdagavond volgt. Zeker voor Berings zaten de omstandigheden echter niet mee. Op een natte piste was er eerst een valse start in haar eerste halve finale, en door een felle tegenwind van 2,3 meter per seconde miste ze nipt de finale.

De 26-jarige Gentse werd uiteindelijk vierde in 13.17 seconden en omdat er in de tweede halve finale, waar de atletes van een zwakke rugwind konden profiteren, vijf deelneemsters sneller waren, is Berings uitgeschakeld. Volgende week op de Nacht van de Atletiek krijgt ze een ultieme kans om de limiet voor Londen (12.90) te lopen.

Anne Zagré (22) staat dankzij een derde plaats in haar halve finale wel in de finale zaterdagavond. De Brusselse finishte in 13.08, de Turkse Nevin Yanit won de tweede halve finale in 12.92 en gaat als snelste naar de finale. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud