Elia Viviani sprint naar de zege in eerste rit Ronde van Peking

Elia Viviani heeft vandaag in een massasprint de eerste rit in de Ronde van Peking gewonnen. De Italiaanse renner van Liquigas was na 117 kilometer sneller dan de Brit Andrew Fenn en de Noor Edvald Boasson Hagen. Viviani is ook de eerste leider in de tweede editie van de Chinese rittenkoers, die de WorldTour afsluit.

Nog voor de start van de rit was er al wat opschudding in de Chinese hoofdstad, toen de finishboog instortte na felle windvlagen. De renners ondervonden evenwel geen hinder van het incident en konden zoals voorzien starten op het Tian'anmenplein. Vijf renners bevolkten de vlucht van de dag: Bandiera, Ladagnous, Malori, Lindeman en Lewis, maar veel meer dan een minuut reden ze niet bij elkaar in de plaatselijke rondjes van een zevental kilometer.

Craig Lewis van Champion System probeerde het nog even solo, maar nog voor het ingaan van de slotronde werd ook hij gegrepen. Alex Dowsett van Sky was de laatste die nog trachtte een sprint te ontlopen, maar meer dan enkele meters kreeg hij niet. Een langgerekt peloton dook zo onder de rode vod, en Viviani toonde zich in de schaduw van het Vogelneststadion duidelijk de snelste. De Italiaan had een fietslengte voor op Fenn, Hagen was derde voor Van Hummel en Henderson. Klaas Lodewyck werd eerste Belg op de tiende plaats.

De tweede rit woensdag is 126km lang en gaat van het Vogelneststadion naar Men Tou Gou. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud