Europa League: Club Brugge 2-2 gelijk tegen Toulouse

Club Brugge heeft donderdag in zijn tweede wedstrijd in de groepsfase van de Europa League voetbal (groep J) in extremis een 2-2 gelijkspel behaald bij het Franse Toulouse.

Blauw-zwart, dat op de openingsspeeldag in groep J op eigen veld met zware 1-4 cijfers onderuit was gegaan tegen het Oekraïnse Shakhtar Donetsk, begon met De Mets in plaats van de zieke Alcaraz. In de eerste helft hielden beide teams mekaar in evenwicht en waren er langs twee kanten niet veel doelkansen te bespeuren.

Na de pauze brak het duel meteen open. Twee minuten na rust onderschepte Akpala slecht inspelen van Nounkeu en de Nigeriaan knalde het leer bijzonder knap in de winkelhaak. Toulouse, momenteel elfde in de Franse eerste klasse, reageerde echter meteen via Sissoko. Hij kapte Daerden simpel uit en trapte de 1-1 via de paal voorbij Stijnen.

De partij leek op een billijk gelijkspel uit te draaien, maar in een dolle slotfase trof Gignac in de 84e minuut raak. Club gaf zich echter niet gewonnen en het was Perisic die drie minuten in de toegevoegde tijd op vrije trap van Vargas de verdiende gelijkmaker in doel schoot. (KWO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud