F1 - GP d'Australië: Jarno Trulli (Toyota) verliest zijn derde plaats

De Italiaan Jarno Trulli (Toyota) is zondag na de GP van Australië door de FIA gestraft voor een inhaalmanoeuvre achter de safety car. Trulli kreeg een tijdstraf van 25 seconden en verliest daardoor zijn derde plaats. De Britse wereldkampioen Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes), die pas als 18e was gestart, wipt zo van de vierde naar de derde plaats. Trulli zelf zakt naar de twaalfde plaats.

Door een crash moesten alle rijders in de laatste drie ronden achter de safety car rijden. Achter de safety car mag er niet ingehaald worden, maar toen Trulli een stuurfoutje maakte moest hij zijn positie afstaan aan Lewis Hamilton. Trulli nam zijn plaats al snel terug in, maar die actie werd door de stewards als illegaal bestempeld. De Italiaan was in de Grote Prijs als laatste gestart omdat de Toyota's na de kwalificaties teruggezet werden wegens een ongeoorloofde achtervleugel.

De FIA bestrafte ook Sebastian Vettel (Red Bull). De jonge Duitser werd door de FIA aangeduid als schuldige voor de botsing met de Pool Robert Kubica op drie ronden van het einde. De twee streden op dat moment voor de tweede plaats. Vettel wordt volgende week zondag in de Grote Prijs van Maleisië tien plaatsen achteruit gezet in de startorde. Zijn team Red Bull krijgt een boete van 50.000 dollar (37.600 euro) omdat de teamleiding Vettel na de botsing beval door te rijden, terwijl de bolide een los voorwiel had. (VDD)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud