FC Kopenhagen kegelt Club Brugge uit Champions League

Club Brugge heeft zich woensdagavond in eigen huis niet kunnen plaatsen voor de play-offs in de Champions League. In de terugwedstrijd van de derde voorronde ging Club met 2-3 (heen: 0-0) onderuit tegen het Deense FC Kopenhagen van coach Ariël Jacobs, waardoor Blauw-zwart eind augustus in de play-offs van de Europa League aan de bak moet.

De thuisploeg speelde matig in de eerste helft en mocht blij zijn dat er bij de rust een 1-0 voorsprong op het scorebord stond. Na een scherp aangesneden hoekschop van Refaelov kopte Jordi na 24 minuten de openingstreffer via een Deense rug tegen de netten.

Het tegendoelpunt hing in de lucht en op het uur was het dan toch raak voor de Denen. Bolanos knalde in eerste instantie op Kujovic, maar toen de Brugse verdediging de bal niet weggewerkt kreeg, knalde Jörgensen de rebound tegen de netten (1-1). Blauw-zwart klom snel opnieuw op voorsprong dankzij een doelpunt van Vadis (2-1). Het uitgekookte Kopenhagen kwam echter opnieuw langszij. Bolanos knalde de assist van Oviedo tegen de touwen (2-2).

In een stevig slotoffensief leek de ingevallen Lestienne Club naar de volgende ronde te koppen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Op een counter trapte Santin diep in de toegevoegde tijd de 2-3 nog in een leeg doel.

Club gaat vrijdag bij de loting in Nyon in de play-offs van de Europa League de trommel in. De heenwedstrijden worden op 23 augustus afgewerkt, de terugwedstrijden een week later (30 augustus). (LEK)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud