Fernando Alonso (Ferrari) van start tot finish in GP van Duitsland

Fernando Alonso (Ferrari) heeft op het circuit van Hockenheim de GP van Duitsland gewonnen, de tiende manche van het WK Formule 1. Na 67 ronden was de Spanjaard sneller dan de Duitser Sebastian Vettel (Red Bull) en de Brit Jenson Button (McLaren-Mercedes). Alonso verstevigt zijn eerste plaats in de WK-tussenstand.

Alonso begon vanop de pole op het circuit van het Duitse Hockenheim. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) kende wat technische problemen bij de start en werd voor halfweg gedubbeld door Alonso en Vettel. Hamilton liet het echter niet aan zijn hart komen en stak Vettel onmiddellijk terug voorbij, zeer tegen de zin van de Duitser. Op negen ronden van het einde gaf Hamilton er echter de brui aan. Voorin kende Button een snellere pitstop dan Vettel, waardoor Button kon opschuiven naar de tweede plaats. In de voorlaatste ronde stak Vettel Button opnieuw voorbij, onreglementair volgens de Brit.

Voor Alonso is het de derde overwinning van het seizoen, na de GP's van Maleisië en Europa, en het 30e succes uit zijn carrière. In de WK-tussenstand leidt hij nu met 154 punten voor Red Bull-racers Mark Webber (120) en Sebastian Vettel (118). Op 29 juli staat de Grote Prijs van Hongarije op het programma. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud