Financiering nieuw Gents voetbalstadion na tien jaar onderhandelen afgerond

De stad Gent, het AG Stadsontwikkelingsbedrijf, KAA Gent, NV Buffalo en vastgoedgroep Ghelamco cva bereikten een akkoord rond de financiering van het nieuwe Arteveldestation. Tegen 2013 zal op de vroegere Groothandelsmarkt een voetbaltempel met 20.000 zitjes het huidige Jules Ottenstation vervangen.

Tien jaar na de eerste gesprekken zal de definitieve overeenkomst op 15 juni getekend worden. De bedoeling is dat KAA Gent het seizoen 2012-2013 speelt in het nieuwe Arteveldestadion. Dat komt op de vroegere Groothandelsmarkt, tussen de afrit UZ-Gent en de Schelde die de grens met Merelbeke vormt.

Volgens de plannen wordt het een glazen doorkijkstadion met acht opvallende reclametotems. Het dak komt als een 'aureool' op het stadion en het hele complex wordt indirect verlicht. De tribunes kunnen via 32 toegangen bereikt worden en er is veel ruimte voor cateringmogelijkheden.

"Er is plaats voor 20.000 toeschouwers, maar het concept en de fundering laat toe dat aantal te verdubbelen. Dat kan mits financiering van de club, of als Gent speelstad wordt voor het WK 2018," aldus sportschepen Christophe Peeters (Open VLD).

Voor de investering van 40 miljoen euro brengen de Stad Gent en de club elk 15 miljoen in. De rest komt via sponsoring, de ontwikkeling van een nabijgelegen site en men hoopt dat de Vlaamse Regering vijf miljoen euro bijdraagt.

Daarnaast investeert Optima Financial Planners in het complex met 10.884 vierkante meter kantoorruimte door haar hoofdzetel in het stadion onder te brengen.

. (COR 207)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud