Formule 1: Lewis Hamilton start zondag vanop laatste plaats

De Brit Lewis Hamilton neemt zondag de laatste plaats in op de startgrid van de Grote Prijs van Monaco Formule 1. Na de kwalificaties kwam aan het licht dat de versnellingsbak van de Brit geraakt is en vervangen moet worden. Hamilton, die zaterdag een 16e tijd reed, verliest daardoor vijf startplaatsen.

Hamilton maakte een foutje tijdens de kwalificaties en raakte de vangrails met de achterkant van zijn McLaren. Door dit manoeuvre werd zijn versnellingsbak geraakt en de ploegleiding besliste om het zekere voor het onzekere te nemen en de versnellingsbak te vervangen.

Het FIA-reglement stelt echter dat een versnellingsbak minstens vijf races moet meegaan. Door het vroegtijdig vervangen ervan, wordt Hamilton zondag bestraft.

Nick Heidfeld en Robert Kubica (Sauber-BMW) en Jarno Trulli en Timo Glock (Toyota) vinden het alvast niet erg, want zij schuiven allen een plaats op de startgrid op.

Voor Hamilton is het een nieuwe tegenslag in een gitzwart seizoen. De wereldkampioen van 2008 verzamelde dit seizoen na vijf races amper negen punten en staat daarmee op een troosteloze achtste plaats in de WK-stand. (KWO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud