Fränk Schleck krijgt één jaar schorsing voor dopinggebruik

De Luxemburger Fränk Schleck (RadioShack-Leopard-Trek) is vandaag door het Luxemburgse antidopingagentschap ALAD veroordeeld tot één jaar schorsing voor zijn dopinggebruik. De schorsing werkt echter met terugwerkende kracht, waardoor de oudste van de broers Schleck op 14 juli opnieuw mag koersen. Dat maakte ALAD-voorzitter Robert Schuller tijdens een persconferentie in Strassen bekend.

Fränk Schleck heeft nu drie weken de tijd om beroep aan te tekenen tegen de schorsing. Door deze uitspraak mist hij de Tour, die dit jaar op 29 juni van start gaat. Schleck, die twee jaar schorsing riskeerde, kreeg geen geldboete.

De 32-jarige renner werd vorig jaar tijdens de Ronde van Frankrijk op 14 juli positief bevonden op het gebruik van Xipamide. De Luxemburger stapte daarop vrijwillig uit de Tour. Nadat ook het B-staal positief bleek, stuurde de UCI het dossier naar Luxemburg door. Op 29 augustus, 15 oktober en 19 december werd hij al eens gehoord door het ALAD. Sinds begin oktober had Fränk Schleck zichzelf een schorsing opgelegd, als blijk van zijn intentie om de bewijzen niet te betwisten.

Fränk Schleck ontkent immers dat hij doping heeft gebruikt. De verboden stof moet volgens hem door vergiftiging of per ongeluk in zijn lichaam terechtgekomen zijn. Xipamide is een vochtafdrijvend middel, dat bij dopinggebruik als maskeermiddel gebruikt kan worden. (PASCAL PAVANI)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud