Geen laureaat voor Nationale Trofee der Sportverdienste

De jury van de Nationale Trofee der Sportverdienste heeft donderdag in het stadhuis van Brussel besloten geen laureaat aan te duiden. Het is de derde maal in de geschiedenis dat dit gebeurt: ook in 1944 en in 1985 kende de trofee geen winnaar.

In dit olympisch jaar gingen de juryleden op zoek naar een uitzonderlijke prestatie. Die prestaties kwamen er onder meer van Tia Hellebaut, Kim Gevaert en de 4 x 100 m meisjes. Maar omdat de trofee slechts één keer in een carrière van een sporter kan gewonnen worden, kwam niemand van hen aanmerking voor de prijs. De jury besloot dan maar geen laureaat aan te duiden, om de kwaliteit van de trofee te behouden.

De Nationale Trofee der Sportverdienste is een jaarlijkse Belgische onderscheiding die uitgereikt wordt aan een bijzonder verdienstelijke sporter of sportploeg. De Trofee wordt uitgereikt sinds 1928. De laureaten van de laatste twee jaren waren Kim Gevaert en Tia Hellebaut (2006) en de aflossingsploeg 4 x 100 m met Kim Gevaert, Hanna Mariën, Olivia Borlée en Elodie Ouedraogo (2007). (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud