Geen Olympische limieten voor Belgen op Nacht van de Atletiek

De wedstrijd van de laatste kans is voor alle Belgische kandidaat-Olympiërs op een ontgoocheling uitgedraaid. Ondanks winst in de 110 meter horden, met een chrono van 13.50, bleef Adrien Deghelt vijf honderdsten boven de Olympische limiet. In dezelfde wedstrijd bleef ook Damien Broothaerts onder de verwachtingen, met een vijfde plaats in 13.86.

Voor hink-stap-springster Svetlana Bolshakova was er na de eerste sprong veel hoop gerezen. Met 14m23 en een afstoot voor de afstootbalk leek de gevraagde 14m40 haalbaar. Maar ook zij redde het niet.

Belgisch lichtpunt was de regelmaat van Anne Zagre, al geplaatst voor de Spelen. Met een knappe chrono van 12.92 op de 100 meter horden benaderde ze haar beste tijd van 12.89 heel dicht. Eline Berings liep in het zog van Zagre een knappe wedstrijd. Zij bleef met 12.99 nauwelijks negen honderdsten boven de limiet.

Voor Deghelt, Broothaerts, Berings en Bolshakova ligt het lot nu in handen van het BOIC.

Tia Hellebaut kon ook niet voldoen aan de door haar aangekondigde 1m97. Al op 1m94 had zij drie pogingen nodig. Dat leverde haar wel de zege op, maar 1m97 bleek duidelijk te hoog. "De griep die Tia vorige week plaagde, heeft mij genoodzaakt om haar trainingsplanning op te schuiven. Daardoor was er een gebrek aan frisheid", verklaarde coach en partner Wim Vandeven. "Er is geen reden tot paniek."

. (DCM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud