Geert De Vos uitgeschakeld in achtste finales BDO WK darts

Geert De Vos (WDF-9) is er woensdag in Frimley Green niet in geslaagd zich voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap van de British Darts Organiation te plaatsen. De 31-jarige Oost-Vlaming moest in de Lakeside Country Club met 4-1 het onderspit delven voor de Engelsman Scott Waites (WDF-5), het derde reekshoofd en één van de toernooifavorieten.

De 35-jarige Waites speelde lang niet goed, maar De Vos miste te veel dubbels om zijn tegenstander te kunnen bedreigen. Zo liet "Foxy" in de derde set, bij een 1-1 stand in sets, op dubbel achttien liefst vijf keer de kans liggen om door de darts van Waites te breken. Waites eindigde uiteindelijk met een gemiddelde van 89,35. De Vos moest het doen met 81,39 per drie darts.

In de kwartfinales (best of 9) neemt Waites het op tegen zijn landgenoot Paul Jennings (WDF-31), die de Ierse kwalificatiespeler Jason Cullen met 4-0 opzij zette. Na de uitschakeling van De Vos en Cullen is het nu al zeker dat het WK door een Engelsman of een Nederlander gewonnen zal worden.

. (DCM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud