Germinal Beerschot naar Raad van State

Voor het eerst heeft een eersteklasseclub een procedure ingeleid bij de Raad van State. Germinal Beerschot legt zich niet neer bij een beslissing van minister Philippe Muyters. Dat bericht de krant Gazet van Antwerpen donderdag.

In december koos Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) Antwerpen, Brugge, Genk en Gent als potentiële gaststeden voor het WK voetbal van 2018. Voor Antwerpen hadden zowel het stadsbestuur als Germinal Beerschot zich kandidaat gesteld. Maar Muyters verklaarde het dossier van de club onontvankelijk, omdat het niet werd gesteund door het stadsbestuur.

"Die voorwaarde was vooraf nooit gesteld", zegt projectontwikkelaar Patrick Vanoppen namens Germinal Beerschot. "Als we dat vooraf hadden geweten, dan hadden we niet 400.000 euro geïnvesteerd in een studie om ons dossier te ondersteunen."

Germinal Beerschot betwist de rechtsgeldigheid van de beslissing van de Vlaamse regering. "Vorige week hebben we een procedure ingeleid bij de Raad van State", aldus Vanoppen.

Het Antwerpse stadsbestuur wil de komende weken de gesprekken met Germinal Beerschot en Antwerp hervatten over de gezamenlijke exploitatie van een nieuw stadion op de site Petroleum Zuid. Germinal Beerschot eist daarbij als eersteklasseclub het leeuwendeel op. Maar Antwerp-voorzitter Eddy Wauters is niet onder de indruk: "Wat mij betreft is fifty-fifty de enige correcte verdeling." (VKB)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud