Advertentie

Gijs Van Hoecke: "Geen commentaar"

Voor baanwielrenner Gijs Van Hoecke is de eerste dag van het omnium op de Olympische Spelen uitgedraaid op een ontgoocheling. Na drie onderdelen staat de 20-jarige Gentenaar vijftiende op achttien deelnemers.

In de vliegende ronde, het openingsnummer, werd Van Hoecke dertiende. Aansluitend pakte hij de negende plaats in de puntenkoers over 30 kilometer. De afvalling werd een echte tegenvaller want daarin ging de jonge Belg er als eerste uit.

Na afloop wilde Van Hoecke geen commentaar kwijt. Hij fietste, met een gezicht op onweer, meteen de catacomben van de Londense Velodrome in.

Jos Smets, teamleider van de Belgische wielerdelegatie, gaf wel een woordje uitleg. "Gijs is heel diep ontgoocheld en wil om die reden niet reageren. De afvalling is normaal zijn sterkste nummer, maar hij heeft naar eigen zeggen zijn start helemaal gemist. Daarom lag hij er meteen uit."

Zondag staan de drie resterende onderdelen van het omnium op het programma: de individuele achtervolging, de scratch (15 km) en de tijdrit (1 km).

(TSA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud