Advertentie

Giro: Nibali en Wiggins in de strijd om het roze

Morgen start in Napels de 96e editie van de Ronde van Italië (WorldTour).

Na de start gaat het helemaal naar het diepe zuiden om vervolgens even halt te houden in Firenze waar later dit jaar de wereldkampioenschappen gereden worden. Voor de tweede helft wordt het peloton naar het noorden gestuurd voor de grote finale in de laatste dagen met op het menu de Gavia, de Stelvio en de Val Martello en de Passo Costalungo, de San Pellegrino, de Giau, de Tre Croci en de finish in Tre Cime di Lavaredo. Daarnaast staan er ook nog de ploegentijdrit, een lange en nagenoeg vlakke tijdrit en een klimtijdrit op het programma.

Vorig jaar ging de eindzege in de Giro verrassend naar de Canadees Ryder Hesjedal (Garmin-Sharp), maar na een matige voorbereiding staan er nog heel wat vraagtekens achter zijn vormpeil. Vincenzo Nibali (Astana) lijkt met eindwinst in Tirreno-Adriatico en in de Ronde van Trentino over goede papieren te beschikken. Bradley Wiggins (Sky) deed het met vijfde plaatsen in Catalonië en Trentino. Cadel Evans (BMC) begon sterk met een derde plaats in Oman maar zakte daarna weg met een 22e plaats in Tirreno-Adriatico en een 51e plaats in het Internationale Wegcriterium om zich te herpakken met een achtste plaats in de Trentino.

Vorig jaar schitterde Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM) met een derde plaats in de eindstand, maar dit jaar zet hij alles op de Ronde van Frankrijk. Ook de Spanjaarden Alberto Contador, Joaquim Rodriguez en Alejandro Valverde laten de Giro links liggen. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud