Gokschandaal bereikt Italië: 9 arrestaties

Het nieuwe gokschandaal in het Europees voetbal heeft ook Italië bereikt. De Italiaanse politie heeft maandag negen mensen opgepakt, onder wie de voorzitter van voetbalclub SC Potenza, Giuseppe Postiglione. Potenza komt momenteel uit in de B-reeks van de Italiaanse Serie C, de derde klasse in Italië.

Naast Postiglione werden onder meer ook Luca Evangelista, de sportdirecteur van Vasto, en iemand uit de georganiseerde misdaad opgepakt. Dat maakte de politie bekend op een persconferentie. Ze worden ervan verdacht banden te hebben met een criminele organisatie en het gerecht wrijft hen ook bedrog aan.

Postiglione en zijn kompanen zouden in het seizoen 2007-2008 een wedstrijd in de Italiaanse tweede klasse, Ravenna-Lecce, en zes of zeven duels in de derde klasse gemanipuleerd hebben. De voorzitter zou grote sommen geld ingezet hebben op wedstrijden waar hij op voorhand al het resultaat van kende. Bij één wedstrijd zou hij zo 86.000 euro hebben gewonnen.

In het grootste gokschandaal in de geschiedenis van het Europese voetbal zijn volgens het parket van Bochum clubs uit negen landen betrokken. In België zou het gaan om zeventien wedstrijden uit tweede klasse. (KWO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud