Golfer Tiger Woods verdient als eerste sportman 1 miljard dollar

Golfer Tiger Woods is de eerste sportman die de grens van 1 miljard dollar (688.000 euro) aan inkomsten heeft overschreden. Dat meldde het Amerikaanse magazine Forbes donderdag. De 33-jarige Amerikaan pakte de kaap afgelopen weekend door de FedEx Cup, goed voor 10.000 dollar, te winnen.

De nummer een van de wereld vergaarde zijn kapitaal in vijftien jaar tijd met prijzengeld, startgelden, sponsorgelden en design van golfterreinen. Verwacht wordt dat Woods nog eens vijftien jaar als golfer aan de slag zal blijven en nog een pak records zal breken, waaronder dat van zijn landgenoot Jack Nicklaus, die in zijn loopbaan 114 overwinningen behaalde. Woods zit momenteel aan 95.

Woods loste in 2002 Formule 1-piloot Michael Schumacher af als grootverdiener in de sport. Zijn grootste reclame-inkomsten ontvangt hij van Nike, het sportmerk dat Woods ruim 30 miljoen dollar per jaar betaalt. De eerstvolgende sportman die volgens Forbes de grens van 1 miljard dollar overschrijdt, is basketballer Michael Jordan. Die is weliswaar gestopt, maar verdient alleen al dankzij een deal met Nike nog steeds 45 miljoen dollar per jaar. (DCM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud