Gouden Schoen 2012 - Jelle Vossen: "Tweede plaats hoogst haalbare"

Genk-aanvaller Jelle Vossen legde zich woensdagavond neer bij de Gouden Schoen van Anderlecht-vedette Dieumerci Mbokani. "De tweede plaats was voor mij vanavond het hoogst haalbare", vertelde de Rode Duivel vlak na de uitreiking.

Hoewel Vossen vooraf vaak genoemd werd als mogelijke winnaar, eindigde hij uiteindelijk met 176 punten op een straatlengte van Mbokani (401). "Ik was zonder verwachtingen naar dit gala gekomen en was de hele avond erg relaxed", verraste Vossen. "Ik wist dat ik toch niet kon winnen. Dieu is een flitsenvoetballer en dat spreekt de mensen toch wel wat meer aan, daar ben ik me goed van bewust. Daarbovenop weet ik dat veel mensen uit West-Vlaanderen of Brussel niet snel op een Limburger zullen stemmen. Anderlecht ligt mooi centraal in het land en dat levert volgens mij ook wat stemmen op. Het zal niet makkelijk zijn om de Schoen ooit mee naar Limburg te nemen."

De Rode Duivel eindigde in 2010 als eens op de derde plaats. Toen moest hij de Schoen aan Mbark Boussoufa laten. "Ik ben nu al tweede en derde geweest en dus kriebelt het wel om eens te winnen. Maar ik ben enorm tevreden over mijn jaar en daar doe ik het uiteindelijk voor. Ik ga gewoon proberen om verder te doen zoals ik bezig ben en dan zullen we wel zien waar we eindigen. Ik heb vanavond wel veel reacties gehad van mensen die vinden dat ik de Schoen verdien en dat doet wel deugd. Spijtig genoeg mochten zij niet stemmen."

. (VIRGINIE LEFOUR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud