Gouden Schoen 2012 - Mbokani: "Deze Schoen is voor de hele ploeg"

Dieumerci Mbokani veroverde woensdagavond in de VTM-gebouwen in Vilvoorde zijn eerste Gouden Schoen met een straatlengte voorsprong. "Dieu" verzamelde in de twee stemrondes immers 401 punten, een pak meer dan eerste achtervolger Jelle Vossen (Racing Genk/178 punten) en Anderlecht-doelman Silvio Proto (154).

De Anderlecht-spits is momenteel met Congo actief op de Africa Cup, waar ze het donderdag in de groepsfase opnemen tegen Niger, en kon de Schoen dus niet persoonlijk in ontvangst nemen. "Deze Gouden Schoen is voor de hele ploeg en ik bedank mijn coaches Ariël Jacobs en John van den Brom", vertelde hij voor de camera in het Zuid-Afrikaanse Port Elizabeth.

"Het feest zal wel pas voor donderdag zijn, na onze overwinning tegen Niger", lachte Mbokani, aan de zijde van zijn vrouw Marlene.

Door de afwezigheid van de Congolese doelpuntenmachine mocht zijn ploegmaat en boezemvriend Cheikhou Kouyaté de trofee in ontvangst nemen. "Dieu verdient de Gouden Schoen", vertelde Kouyaté. "Hij is een schitterende speler die een geweldig jaar achter de rug heeft."

. (VIRGINIE LEFOUR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud